08. juni 2015 · Reacties uitgeschakeld voor Snoeken met de Deeper Smart Fishfinder · Categorien:Geen categorie

Welke roofvisser, witvisser of karpervisser wil nu niet weten op welke diepte hij moet vissen? Hoe de bodemstructuur en het bodemverloop eruit zien? Of er wel vis op de visstek zit? Of er obstakels (takken, bomen, …) en vegetatie onder het wateroppervlak aanwezig zijn? Eenmaal aangekomen bij die grote plas water of enorme rivier, zijn dit allemaal vragen die voor een kantvisser niet zo eenvoudig te beantwoorden zijn. Wel mensen, voor de vissers onder jullie is er nu goed nieuws. Dankzij de Deeper Smart Fishfinder is het beantwoorden van deze vragen voortaan heel eenvoudig.

Waar en wanneer is de Deeper te gebruiken?
Op wateren met een diepte van 0,5 tot 40 meter, met een bereik van 50 meter ver, kun je de Deeper Fishfinder ’s zomers en ?s winters bij temperaturen van -20°C tot +40°C inzetten. De Deeper is niet enkel te gebruiken in zoet water; ook in brak en zout water bewijst deze fishfinder goede diensten. Voor de kantvisser is de Deeper dan ook zeker een must. Je kunt de Deeper eigenlijk overal uitwerpen: vanaf de kant, een dok, brug, boot of bellyboat. Je kunt er echt overal mee uit de voeten. Dat maakt de Deeper juist zo interessant.

Hoe werkt de Deeper Fishfinder nu eigenlijk?
‘Maar hoe gaat het nu allemaal in zijn werk?’ hoor ik jullie denken. Ook hier heb ik een uitleg voor. De Deeper Fishfinder is op drie manieren aan een vislijn te bevestigen. In het ontwerp (de Deeper-bol, zeg maar) zijn op drie plaatsen schroefdraadgaatjes voorzien, waarin je een lushaakje kunt bevestigen. Deze schroefgaatjes bevinden zich hoog (voor vissen vanaf een brug), laag (voor vissen vanaf de waterkant) en in het midden (voor vissen vanaf een boot). Je bevestigt zo’n lushaakje aan de Deeper-bol en je werpt de lijn met de Deeper uit.

Realtime-informatie op je smartphone of tablet
Zodra de Deeper Fishfinder het water raakt, begint deze het hele gebied onder het wateroppervlak te scannen. Je kunt de scanfunctie zelfs op twee frequenties instellen. Het breedbereik of 90 kHz toont uitgebreide beelden van o.a. de visplaats. Het smalbereik of 290 kHz toont meer details van bijvoorbeeld de visgrootte en de bodemstructuur. In beide gevallen krijg je op je smartphone of tablet direct realtime-informatie over de vislocatie, visstek, onderwatervegetatie, bodemstructuur, hoeveelheid en grootte van de vis te zien.

Nog veel meer handige functies en voordelen
Het doorsturen van informatie van de Deeper Fishfinder naar je smartphone of tablet gebeurt eenvoudig met een Bluetooth-verbinding en dus heb je internet hier niet voor nodig. Het is ongelooflijk met welke grote snelheid dit gebeurt, in welke hoge resolutie dit allemaal kan en welke heldere kleuren er op je toestel zichtbaar worden. De Deeper hoeft niet eens stil te liggen in het water. Draai je aan je molen of reel, of gaat de Deeper met de stroom mee, dan draait het beeld op je smartphone of tablet simpelweg mee. En er is meer. De mobiele application of app is gratis te downloaden op het net. In de app komen alle gegevens die de Deeper verzamelt samen. Verder heeft de app een visactiviteitenkalender, een vijfdaagse weersvoorspelling, gps-kaarten, een persoonlijk vislogboek en een ingebouwde fotocamera zodat je foto’s van je vangsten met anderen kunt delen via Facebook, Twitter en Google+. Uiteraard schakel je hiervoor wel het internet in. Het toestel werkt met Android- en met iOS-smartphones en -tablets.

Praktische accessoires voor Deeper Fishfinder
En dan hebben we het nog niet gehad over de accessoires die het gebruik van de Deeper Fishfinder nog makkelijker maken. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de lichtdoorlatende kappen voor nachtvissers of de flexibele steun om de Deeper-bol op een boot, bellyboat of kajak te bevestigen. Er is een smartphone-etui voor om je arm of nek, en een smartphonehouder voor aan je hengel. Wil je helemaal in stijl vissen, dan is er zelfs een complete Deeper-outfit verkrijgbaar met een fisher hoodie en een fisher cap.

Testen van de Deeper Fishfinder in de praktijk
Toen we de Deeper gingen testen, bleek al vlug hoe eenvoudig dit apparaatje te bedienen is: de Deeper aan de speld hangen, de smartphone op Bluetooth zetten om automatisch contact met de Deeper te maken, en het water kan nauwkeurig uitgekiemd worden. Op verschillende afstanden worden de diepte en structuur mooi weergegeven. Bij het binnenhalen van de bol zie je duidelijk het verloop van het water in beeld en kunnen vissen hun schuilplaatsen niet meer verbergen. We kunnen dus besluiten dat de Deeper Fishfinder niet meer mag ontbreken in je vistas, omdat je er alleen maar voordeel uit kunt halen. Ik zou zeggen: ?Vang ze!?

Jürgen Cneut

Merk:Deeper Smart Fishfinder
Gewicht:100 gr
Diameter: 6,5 cm
Bereik in afstand:50 m (160 feet)
Bereik in diepte: 40 m (130 feet)
Verbinding: draadloos Bluetooth
Temperatuur: -20°C tot +40°C
Batterij: Lithium polymeer, 3.7 V heroplaadbaar
Frequentie: 290 kHz (15°) en 90 kHz (55°)

Reacties gesloten.