Joris Willems

Joris VRFJoris Willems is lesgever aan diverse instellingen voor hoger onderwijs en tevens zaakvoerder van een studiebureau. Hij vist al vanaf zijn 6e en is liefhebber van zowat alle takken van de sportvisserij op zoet en zout. Maar sinds hij op zijn 12e zijn eerste snoek ving, is het roofvisvirus het allerdiepst genesteld. Hij beseft dat een betere snoek- en roofvisstand meer dan belangrijk is voor een duurzame visserij in Vlaanderen. Het is met die overtuiging dat hij ook bestuurslid is van de VNR (Vereniging Nederlandse Roofvissers) – regio Kempen en mee aan de oprichting stond van de VRF. Vissen doet hij zowel in Vlaanderen en Nederland, maar de mooiste momenten beleeft hij met het vissen met licht materiaal in de Noorse fjorden en de Scandinavische meren en bergrivieren. De ongereptheid, de rust en de prachtige landschappen geeft het vissen daar een extra lekkere saus.

 

Johnny Schots

JohnnyVRFMijn naam is Johnny Schots en ben geboren op 12 december 1948. Ik ben al op 6 jarige leeftijd begonnen met vissen en zoals waarschijnlijk iedereen waren voorn, brasem, baars en karper mijn eerste vangsten. Toen ik 33 werd ben ik begonnen met roofvissen en langzaam aan is de roofvis mijn hoofddoel geworden. In het jaar 1996 ben ik lid geworden van Snoekstudiegroep Nederland België en op aanvraag van de toenmalige regiocoördinator Jouke Jansma heb ik in 2000 de SNB regio Antwerpen en Vlaams Brabant opgericht, regio de welke in 2004 werd omgedoopt tot regio Vlaams Brabant / Oost- en West-Vlaanderen. Veertien jaar ben ik voorzitter geweest van deze regio en in 2014 heb ik de fakkel doorgegeven aan de jeugd. In 2001 en 2003 op de hengel expo in Kortrijk heb ik samen met nog enkele voorzitters van Vlaamse roofvisclubs de eerste stappen ondernomen om de Vlaamse Roofvis Federatie tot stand te brengen en momenteel bekleed ik er  de functie van secretaris. Waar in mijn beginperiode van het roofvis vissen, elke roofvissoort door mij achter de schubben werd gezeten, heeft langzaam aan de snoek en in 2de instantie de baars de bovenhand gekregen en vis ik nu bijna uitsluitend nog op deze twee rovers. Al ruim 30 jaar vis ik voornamelijk in de Biesbosch waar ik van uit mijn visbootje op deze rovers jaag. Ik heb vele Nederlandse rivieren, plassen en polders bevist, maar de Biesbosch is mij steeds het meest blijven bekoren, vandaar dat je mij daar dan ook wekelijks kunt tegen komen tot laat in de herfst.

 

Koen Vandecauter

koenVRFIT’er en professioneel hondentrainer maar vooral ook gepassioneerd roofvisser. Op elke mogelijk denkbare manier kan je hem aan of op het water tegenkomen. Of het nu struinend kantvissen, vliegvissen, streetvissen, belly boaten of bootvissen op baars, snoekbaars, snoek of zeerovers is, Koen maakt het allemaal niets uit. Rubber shads, pluggen, jerkbaits, streamers en spinnerbaits hij maakt het ook nog eens allemaal zelf.
Zijn leuze: “Vissen is fantastisch, vis vangen maakt het alleen nog mooier!”
Samen met de andere bestuursleden wil hij aan de kar trekken en zich inzetten voor een beter roofvisbeleid in Vlaanderen.

 

Srdjan Filipovic

SrdjanVRFHet is al een hele tijd geleden dat Srdjan zowel met vissen als met ‘computeren’ begonnen is. Deze combinatie zorgt er voor dat hij ook, samen met Koen, de taak van webmaster op zich neemt een taak die hij met veel plezier uitoefent. Hij is dan ook heel blij dat hij op deze manier zijn steentje kan bijdragen tot het behoud van onze prachtige roofvissen in Vlaams Openbaar viswater.

 

 

Danny Geysen

DannyOverdag ben ik werkzaam als aankoper van labo-materialen voor een drinkwatermaatschappij in de Provincie Antwerpen. Daarnaast ben ik ook nog actief in bijberoep onder de benaming Sonar Mapping Solutions. Alles wat te maken heeft met dieptemeters, GPS, waterkaarten en aanverwanten, met betrekking tot het merk Lowrance, heeft dan ook mijn bijzondere interesse. Maar na de werkuren neemt het vissen een belangrijke plaats in. Zowel actief op en rond het water, als passief achter de computer en de vergadertafel. Het hengelsportbeleid in Vlaanderen en Nederland, en dan vooral wat roofvis betreft, ligt mij heel nauw aan het hart. Vandaar ook mijn bestuursfuncties bij de Vlaamse Roofvisfederatie en Sportvisserij Vlaanderen . Daarnaast heeft ook de Snoekstudiegroep Nederland-België mijn grootste sympathie.. Met de VRF proberen we van Vlaanderen terug een aantrekkelijk roofvisland te maken, zowel voor de jeugd als voor de wat oudere roofvishengelaar.

 

Rik Cappoen

Ik ben Rik Cappoen en sedert enkele jaren op pensioen. Ik heb een opleiding elektro-mechanica, en een graduaatsdiploma orthopedagogie. Daarmee ben ik 41 jaar aan de slag geweest in de sociale sector. Mijn interesse voor het vissen begon op 8 jarige leeftijd toen ik een hengel kreeg, gekocht op de markt, en visjes kon vangen in de vee drinkputten op meerdere boerderijen. Ondertussen een heel parcours afgelopen, witvissen op kanalen en vijvers, wedstrijdvissen, hengelen op en aan zee, om het roer volledig om te gooien naar het vangen van roofvis. Zelf ben ik voorzitter  van de Westhoek Roofvissers, een club met zo ‘n 30 leden, en een 8 tal boten,  actief in de Westhoek. Catch and release, enkel kunstaas.
Verder ben ik nog actief als Hoofdsteward op Dikkebusvijver . Daar zorgen we met de Stewardwerking dat alles binnen de lijntjes loopt, overtreders terecht wijzen en helpen waar we kunnen.
En ik maak dus ook deel uit van de VRF. Ik hoop met de Westhoek Roofvissers, de Stewardwerking en de VRF, een positief beeld te brengen van de hengelsport, die me heel dierbaar is

 

Koen Kerkhove

ik kom uit een familie van wedstrijdvissers met de vaste stok, sinds kindsbeen af werd ik in deze wereld mee gezogen onder leiding van mijn grootvader en ooms.  Sinds jonge leeftijd ben ik dan ook reeds beginnen wedstrijd vissen. Daarna werd het karpervissen en zeevissen de hoofdmoot van mijn hobby. De jaren daarna beginnen wielrennen en kwam vissen even op de 2e plaats maar tussen in het roofvissen ontdekt. Deze passie is enkel blijven groeien. Na dat ik gestopt ben met wielrennen is deze manier van vissen mij blijven triggeren. Met mijn verleden als wedstrijdvisser en na mij kostelijk te hebben geamuseerd op streetfishing wedstrijden ben ik ook beginnen wedstrijden organiseren. Dit is uiteindelijk gegroeid naar wat we nu doen. Het Belgische kampioenschap organiseren bovenop tal van andere wedstrijden en het Belgische wk team vormen en ondersteunen. We willen ons inzetten voor de wedstrijdvisser op roofvis, en zijn er sterk van overtuigd dat we de vissers hebben in België om met de top op wereld niveau mee te draaien.