Joris Willems

Joris VRFJoris Willems is lesgever aan diverse instellingen voor hoger onderwijs en tevens zaakvoerder van een studiebureau. Hij vist al vanaf zijn 6e en is liefhebber van zowat alle takken van de sportvisserij op zoet en zout. Maar sinds hij op zijn 12e zijn eerste snoek ving, is het roofvisvirus het allerdiepst genesteld. Hij beseft dat een betere snoek- en roofvisstand meer dan belangrijk is voor een duurzame visserij in Vlaanderen. Het is met die overtuiging dat hij ook bestuurslid is van de VNR (Vereniging Nederlandse Roofvissers) – regio Kempen en mee aan de oprichting stond van de VRF. Vissen doet hij zowel in Vlaanderen en Nederland, maar de mooiste momenten beleeft hij met het vissen met licht materiaal in de Noorse fjorden en de Scandinavische meren en bergrivieren. De ongereptheid, de rust en de prachtige landschappen geeft het vissen daar een extra lekkere saus.

 

Johnny Schots

JohnnyVRFMijn naam is Johnny Schots en ben geboren op 12 december 1948. Ik ben al op 6 jarige leeftijd begonnen met vissen en zoals waarschijnlijk iedereen waren voorn, brasem, baars en karper mijn eerste vangsten. Toen ik 33 werd ben ik begonnen met roofvissen en langzaam aan is de roofvis mijn hoofddoel geworden. In het jaar 1996 ben ik lid geworden van Snoekstudiegroep Nederland België en op aanvraag van de toenmalige regiocoördinator Jouke Jansma heb ik in 2000 de SNB regio Antwerpen en Vlaams Brabant opgericht, regio de welke in 2004 werd omgedoopt tot regio Vlaams Brabant / Oost- en West-Vlaanderen. Veertien jaar ben ik voorzitter geweest van deze regio en in 2014 heb ik de fakkel doorgegeven aan de jeugd. In 2001 en 2003 op de hengel expo in Kortrijk heb ik samen met nog enkele voorzitters van Vlaamse roofvisclubs de eerste stappen ondernomen om de Vlaamse Roofvis Federatie tot stand te brengen en momenteel bekleed ik er  de functie van secretaris. Waar in mijn beginperiode van het roofvis vissen, elke roofvissoort door mij achter de schubben werd gezeten, heeft langzaam aan de snoek en in 2de instantie de baars de bovenhand gekregen en vis ik nu bijna uitsluitend nog op deze twee rovers. Al ruim 30 jaar vis ik voornamelijk in de Biesbosch waar ik van uit mijn visbootje op deze rovers jaag. Ik heb vele Nederlandse rivieren, plassen en polders bevist, maar de Biesbosch is mij steeds het meest blijven bekoren, vandaar dat je mij daar dan ook wekelijks kunt tegen komen tot laat in de herfst.

Maarten Roegiers

MaartenVRFis een allround hengelaar die geniet van alle aspecten van het vissen op zowel zoet als zout water. Hij woont en werkt in Gent, waar je hem regelmatig aan de waterkant treft. Hij helpt er ook mee om de jaarlijkse streetfishingbijeenkomst “Open Street Gent” in goede banen te leiden. Hij is sterk begaan met natuur en leefmilieu en heeft een grondige hekel aan stropers en sluikstorters. Maarten  is er van overtuigd dat je de krachten van alle roofvissers moet bundelen om te kunnen wegen om het beleid en de besluitvorming. Zo kunnen we samen werken aan een betere (roofvis)wereld.

 

 

Koen Vandecauter

koenVRFIT’er en professioneel hondentrainer maar vooral ook gepassioneerd roofvisser. Op elke mogelijk denkbare manier kan je hem aan of op het water tegenkomen. Of het nu struinend kantvissen, vliegvissen, streetvissen, belly boaten of bootvissen op baars, snoekbaars, snoek of zeerovers is, Koen maakt het allemaal niets uit. Rubber shads, pluggen, jerkbaits, streamers en spinnerbaits hij maakt het ook nog eens allemaal zelf en vist bijna uitsluitend met eigenbouw kunstaas.
Zijn leuze: “Vissen is fantastisch, vis vangen maakt het alleen nog mooier!”
Samen met de andere bestuursleden wil hij aan de kar trekken en zich inzetten voor een beter roofvisbeleid in Vlaanderen.

 

Srdjan Filipovic

SrdjanVRFHet is al een hele tijd geleden dat Srdjan zowel met vissen als met ‘computeren’ begonnen is. Deze combinatie zorgt er voor dat hij ook, samen met Koen, de taak van webmaster op zich neemt een taak die hij met veel plezier uitoefent. Hij is dan ook heel blij dat hij op deze manier zijn steentje kan bijdragen tot het behoud van onze prachtige roofvissen in Vlaams Openbaar viswater.

 

 

 

Danny Geysen

DannyOverdag ben ik werkzaam als aankoper van labo-materialen voor een drinkwatermaatschappij in de Provincie Antwerpen. Daarnaast ben ik ook nog actief in bijberoep onder de benaming Sonar Mapping Solutions. Alles wat te maken heeft met dieptemeters, GPS, waterkaarten en aanverwanten, met betrekking tot het merk Lowrance, heeft dan ook mijn bijzondere interesse. Maar na de werkuren neemt het vissen een belangrijke plaats in. Zowel actief op en rond het water, als passief achter de computer en de vergadertafel. Het hengelsportbeleid in Vlaanderen en Nederland, en dan vooral wat roofvis betreft, ligt mij heel nauw aan het hart. Vandaar ook mijn bestuursfuncties bij de Vlaamse Roofvisfederatie en Sportvisserij Vlaanderen . Daarnaast heeft ook de Snoekstudiegroep Nederland-België mijn grootste sympathie.. Met de VRF proberen we van Vlaanderen terug een aantrekkelijk roofvisland te maken, zowel voor de jeugd als voor de wat oudere roofvishengelaar.