23. december 2015 · Reacties uitgeschakeld voor Veranderingen in verband met de inschrijvingen · Categorien:Geen categorie

Beste vrienden.

In het kader van de laatste hervormingen, VVHV is nu Sportvisserij Vlaanderen en tevens de samenwerking met Bloso, zijn er enkele veranderingen in verband met de inschrijvingen van onze leden.

Daarom vragen wij aan iedereen, zowel de nieuwkomers als onze bestaande leden, om bij de betaling van de lidgelden tevens het inschrijving formulier te willen invullen, zodat wij al jullie correcte gegevens kunnen invullen in de nieuwe registratie methode. Dit formulier kun je vinden hier (op onze website www.vrf.be, ga naar LID WORDEN)

Voor de leden die via hun vis vereniging betalen, zie SNB regio Kempen 94, HSV Tight Lines, Esox Spinningclub, de Schuttevissers en HSV De Roofvis, daar vragen wij aan de verantwoordelijken om ons een lijst van hun leden met al de gegevens die vermeld staan in ons inschrijving formulier, te willen toesturen.

Hebben wij deze gegevens niet, dan kunnen wij met het nieuwe inschrijving systeem onze leden niet toevoegen. Dit lukt gewoon niet zolang niet alle gegevens correct zijn ingevuld.

PS: voor de leden die geen e-mail adres hebben, gewoon GEEN invullen.

Dit invullen van ons formulier zal eenmalig voor het jaar 2016 van toepassing zijn voor onze bestaande leden, de nieuwe leden zullen dit formulier wel moeten invullen bij hun inschrijving.

2016 komt er aan, wie zin heeft om zijn lidgeld nu al te hernieuwen geen probleem. Het lidmaatschap loopt tot 31 maart, maar om administratieve redenen vragen wij het lidmaatschap te voldoen voor eind februari.

Namens het bestuur, Johnny Schots.

15. oktober 2015 · Reacties uitgeschakeld voor Hengelsport- en Botenbeurs 2015 Utrecht · Categorien:Geen categorie

Online kaartverkoop gestart van de populaire Hengelsport- en Botenbeurs 2015 in de Jaarbeurs te Utrecht

 

De 14e editie van de Hengelsport- en Botenbeurs, die op vrijdag 30 oktober t/m zondag 1 november aanstaande plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht, wordt met een oppervlak van 20.000 m² en meer dan 160 standhouders groter dan ooit. Vorig jaar trokken ruim 18.000 enthousiaste sport- en recreatievissers richting de ‘dolle visdriedaagse’ in de Jaarbeurs Utrecht voor de ‘totaalbeleving’ op de Hengelsport- en Botenbeurs. Ook dit jaar kunnen zij zich vergapen aan nieuwe flitsende carbonhengels, blinkende molens, kleurige dobbers, geurend aas en kunstaas in duizenden varianten. En niet te vergeten: een ruim aanbod aan visboten en accessoires. 

 

De allernieuwste producten
Alle belangrijke groothandels zijn weer aanwezig in Utrecht om de nieuwste must-haves voor 2016 te presenteren. Nationale en internationale groothandels als Pure Fishing, SPRO, Sensas, Leonard Sports, Korda, Fox, Diamond Baits, Taska, Nash, Arca-Bifa, MacFishing, CBB,  JRC en  Avid Carp zullen aanwezig zijn met de primeurs voor 2016. Een deel van deze nieuwe producten zal al verkrijgbaar zijn bij de diverse aanwezige winkeliers.

Lezingen
Een bezoek aan de Hengelsport- en Botenbeurs is een uitje voor het gehele gezin. Het programma is elk jaar weer gevuld met de leukste demonstraties, workshops, lezingen en spetterende publieksacties!  De lezers in de karperzaal zijn dit jaar Michiel Pilaar, Pieter van de Werfhorst, Marco Kraal, John Caeyers en Alben Zantinge De algemene lezingen worden verzorgd door Berthil Bos, Jan v/d Bovenkamp, Joop Folkers, Leon Haenen en Bertus Rozemeijer.

Acties voor de jeugd
Ook dit jaar heeft de Hengelsport- en Botenbeurs opnieuw veel te bieden voor de jeugdige visser. Er zijn vele speciale acties en prijzen voor kinderen. Zo zijn er hengels en visvoer beschikbaar gesteld voor de jeugd. Dagelijks krijgen de eerste 350 kinderen tot 16 jaar een gratis Mitchel-hengel en Berlok-voer. Ook is er een Stekkie Jeugdparcours. Het parcours leidt de jeugd over de 20.000 m² grote Hengelsportbeurs langs verschillende standhouders en staat bol van activiteiten. Aan het eind van het parcours kan de jeugd een goed gevulde tas met leuke sportvismaterialen ophalen.

CARPSQUARE

Carpsquare alweer voor de vierde keer aanwezig op beurs. Carpsquare vormt een centraal onderdeel van de Hengelsport- en Botenbeurs. Het karperplein vormt een ‘beurs binnen een beurs’ en zal in 2015 ook weer een succes zijn! Carpsquare is hét trefpunt voor de karpervisser en weerspiegelt alles wat met karpervissen te maken heeft. Groothandels, organisaties, reisbureaus en winkeliers zullen hun producten graag voorstellen. Er zal veel te zien zijn, maar ook voldoende om in te slaan voor het nieuwe seizoen. Boilies, hengels, molens, pellets, beetmelders, bivvy’s, flavours, stretchers en alle andere benodigde materialen kunnen aangekocht worden. Er zullen voldoende aanbiedingen en kortingen zijn om van te profiteren. Ook zullen experts en bekende vissers de nodige lezingen en demonstraties geven.

Alle typen en soorten (vis)boten

Op de beurs staan boten in alle categorieën en van alle materialen zoals hout, staal, rubber, aluminium of polyester; vanaf een paar honderd euro voor een rubberboot tot enkele tienduizenden voor een zeevisboot of een superdeluxe ingerichte roofvisboot. De aanbieders van dit moois zullen hun koopwaar zo goed mogelijk proberen te presenteren voor de duizenden bezoekers. De recessie, die de hengelsportsector nog redelijk ongemoeid laat, heeft al wat interessante inruilaanbiedingen en prijsdalingen opgeleverd. Let dus goed op beursaanbiedingen!

Winacties op Facebook!

Het liken van de Facebookpagina’s Carpsquare en Hengelsport- en Visbotenbeurs is aan te raden voor diegene die in de prijzen willen vallen en/of kans willen maken op vrijkaarten voor de beurs. Sport- en recreatievissers gaan nu eenmaal niet graag met lege handen naar huis! Wie de beurs bezoekt, doet er goed aan de entree- en parkeerkaarten online mét korting aan te schaffen. Dat scheelt bovendien lang wachten bij de entree.

 

Hengelsport- en Botenbeurs 2015


Waar
: Jaarbeurs Utrecht

Wanneer: vrijdag 30 oktober t/m zondag 1 november 2015

Openingstijden: dagelijks 10:00 -17:00 uur

Entree: € 10,- p.p. in de online voorverkoop (excl. € 0,50 transactiekosten)

En een parkeerkaart kunt u online bestellen voor 8,00. Entreekaarten kosten  € 13,- p.p. aan de kassa. Gratis toegang voor kinderen tot en met 12 jaar.
Belangrijke websites:
www.hengelsportbeurzen.nl en www.carpsquare.nl 

Belangrijke Facebookpagina’s:
Carpsquare en Hengelsport- en Visbotenbeurs

Bekijk hier de sfeerimpressie van de Hengelsport- en Botenbeurs editie 2013:

http://www.youtube.com/watch?v=OO9FvqPtUAA
=======================================================

Organisatie: DRT Events

www.drtevents.nl Zonland 75, 9734 BM Groningen. T 050 3135840. E info@drtevents.nl.

 

28. september 2015 · Reacties uitgeschakeld voor Volgende editie Vlaamse Roofvisdag · Categorien:Geen categorie

Nog niets gehoord van de komende Vlaamse Roofvisdag?

We zijn jouw bijdrage helemaal niet vergeten hoor.

De balans is intussen opgemaakt en we kunnen terugkijken naar een super eerste editie in 2015.

Enorme positieve feedback ontvangen van zowel de bezoekers, standhouders en vrijwilligers.

Alle ingrediënten zijn aanwezig om een nieuwe editie te lanceren en die komt er zeer zeker!

Alleen is er beslist om er geen jaarlijks event van te maken, dit omwille van organisatorische redenen, maar bovenal om te vermijden dat het een verplicht nummertje wordt met mogelijk sleet op de machine.

Zie het als “Hard to get”. 😉

 

Dus afgesproken,

Ik contacteer jullie later om de komende editie mee vorm te geven.

 

Groeten and enjoy the indian summer!

Hans

08. juni 2015 · Reacties uitgeschakeld voor Snoeken met de Deeper Smart Fishfinder · Categorien:Geen categorie

Welke roofvisser, witvisser of karpervisser wil nu niet weten op welke diepte hij moet vissen? Hoe de bodemstructuur en het bodemverloop eruit zien? Of er wel vis op de visstek zit? Of er obstakels (takken, bomen, …) en vegetatie onder het wateroppervlak aanwezig zijn? Eenmaal aangekomen bij die grote plas water of enorme rivier, zijn dit allemaal vragen die voor een kantvisser niet zo eenvoudig te beantwoorden zijn. Wel mensen, voor de vissers onder jullie is er nu goed nieuws. Dankzij de Deeper Smart Fishfinder is het beantwoorden van deze vragen voortaan heel eenvoudig.

Waar en wanneer is de Deeper te gebruiken?
Op wateren met een diepte van 0,5 tot 40 meter, met een bereik van 50 meter ver, kun je de Deeper Fishfinder ’s zomers en ?s winters bij temperaturen van -20°C tot +40°C inzetten. De Deeper is niet enkel te gebruiken in zoet water; ook in brak en zout water bewijst deze fishfinder goede diensten. Voor de kantvisser is de Deeper dan ook zeker een must. Je kunt de Deeper eigenlijk overal uitwerpen: vanaf de kant, een dok, brug, boot of bellyboat. Je kunt er echt overal mee uit de voeten. Dat maakt de Deeper juist zo interessant.

Hoe werkt de Deeper Fishfinder nu eigenlijk?
‘Maar hoe gaat het nu allemaal in zijn werk?’ hoor ik jullie denken. Ook hier heb ik een uitleg voor. De Deeper Fishfinder is op drie manieren aan een vislijn te bevestigen. In het ontwerp (de Deeper-bol, zeg maar) zijn op drie plaatsen schroefdraadgaatjes voorzien, waarin je een lushaakje kunt bevestigen. Deze schroefgaatjes bevinden zich hoog (voor vissen vanaf een brug), laag (voor vissen vanaf de waterkant) en in het midden (voor vissen vanaf een boot). Je bevestigt zo’n lushaakje aan de Deeper-bol en je werpt de lijn met de Deeper uit.

Realtime-informatie op je smartphone of tablet
Zodra de Deeper Fishfinder het water raakt, begint deze het hele gebied onder het wateroppervlak te scannen. Je kunt de scanfunctie zelfs op twee frequenties instellen. Het breedbereik of 90 kHz toont uitgebreide beelden van o.a. de visplaats. Het smalbereik of 290 kHz toont meer details van bijvoorbeeld de visgrootte en de bodemstructuur. In beide gevallen krijg je op je smartphone of tablet direct realtime-informatie over de vislocatie, visstek, onderwatervegetatie, bodemstructuur, hoeveelheid en grootte van de vis te zien.

Nog veel meer handige functies en voordelen
Het doorsturen van informatie van de Deeper Fishfinder naar je smartphone of tablet gebeurt eenvoudig met een Bluetooth-verbinding en dus heb je internet hier niet voor nodig. Het is ongelooflijk met welke grote snelheid dit gebeurt, in welke hoge resolutie dit allemaal kan en welke heldere kleuren er op je toestel zichtbaar worden. De Deeper hoeft niet eens stil te liggen in het water. Draai je aan je molen of reel, of gaat de Deeper met de stroom mee, dan draait het beeld op je smartphone of tablet simpelweg mee. En er is meer. De mobiele application of app is gratis te downloaden op het net. In de app komen alle gegevens die de Deeper verzamelt samen. Verder heeft de app een visactiviteitenkalender, een vijfdaagse weersvoorspelling, gps-kaarten, een persoonlijk vislogboek en een ingebouwde fotocamera zodat je foto’s van je vangsten met anderen kunt delen via Facebook, Twitter en Google+. Uiteraard schakel je hiervoor wel het internet in. Het toestel werkt met Android- en met iOS-smartphones en -tablets.

Praktische accessoires voor Deeper Fishfinder
En dan hebben we het nog niet gehad over de accessoires die het gebruik van de Deeper Fishfinder nog makkelijker maken. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de lichtdoorlatende kappen voor nachtvissers of de flexibele steun om de Deeper-bol op een boot, bellyboat of kajak te bevestigen. Er is een smartphone-etui voor om je arm of nek, en een smartphonehouder voor aan je hengel. Wil je helemaal in stijl vissen, dan is er zelfs een complete Deeper-outfit verkrijgbaar met een fisher hoodie en een fisher cap.

Testen van de Deeper Fishfinder in de praktijk
Toen we de Deeper gingen testen, bleek al vlug hoe eenvoudig dit apparaatje te bedienen is: de Deeper aan de speld hangen, de smartphone op Bluetooth zetten om automatisch contact met de Deeper te maken, en het water kan nauwkeurig uitgekiemd worden. Op verschillende afstanden worden de diepte en structuur mooi weergegeven. Bij het binnenhalen van de bol zie je duidelijk het verloop van het water in beeld en kunnen vissen hun schuilplaatsen niet meer verbergen. We kunnen dus besluiten dat de Deeper Fishfinder niet meer mag ontbreken in je vistas, omdat je er alleen maar voordeel uit kunt halen. Ik zou zeggen: ?Vang ze!?

Jürgen Cneut

Merk:Deeper Smart Fishfinder
Gewicht:100 gr
Diameter: 6,5 cm
Bereik in afstand:50 m (160 feet)
Bereik in diepte: 40 m (130 feet)
Verbinding: draadloos Bluetooth
Temperatuur: -20°C tot +40°C
Batterij: Lithium polymeer, 3.7 V heroplaadbaar
Frequentie: 290 kHz (15°) en 90 kHz (55°)

08. juni 2015 · Reacties uitgeschakeld voor Waarop dient men bijzonder aandachtig te zijn bij de vangst van een snoek? · Categorien:Geen categorie

Op en langs het water kom je soms toestanden tegen waarbij men denkt “dit kan beter of anders”. Vandaar deze enkele zaken waarop ik de aandacht wil vestigen.

Zowel tijdens de dril van een snoek alsook na het landen ervan dienen bepaalde regels in acht te worden genomen. Deze zijn ook van toepassing op andere rovers wel te verstaan, maar toch in het bijzonder voor snoek.

 • Gebruik liefst steeds een stalen onderlijntje, ook al vis je niet op snoek. Een snoek die met je kunstaas in z?n bek rondzwemt is meestal ten dode opgeschreven, hij sterft dan een langzame hongerdood indien hij zich niet van je kunstaas kan ontdoen.
 • Dril niet te kort maar vooral niet te lang en dan zeker wanneer de water temperatuur boven de 24/25° komt, om de vis niet uit te putten. Uitdrillen ja ? maar niet uitputten.
 • Vis die op grote diepte wordt gevangen niet te snel naar boven pompen in verband met het verschil in druk. Gezwollen zwemblaas en uitpuilende ogen zijn zichtbare tekens dat de vis te snel naar boven werd gehaald. Dit geld niet voor snoek die een open zwemblaas heeft en geen last heeft van drukverschillen.
 • Tracht bij de landing van de vis en dan zeker bij grote snoek, de vis ook met de andere hand ter hoogte van de buik te ondersteunen bij het toepassen van de kieuwgreep. Kan dit niet, gebruik dan zeker voor de grote snoeken een landingsnet (liefst in rubber). Vooral grote snoek kan nadelige gevolgen ondervinden wanneer hij enkel bij de kieuwen uit het water wordt genomen.
 • Kleine vissen die men niet wil meten of fotograferen kan men best in het water onthaken. Ook grote snoek die men met een schepnet land kan men best eerst onthaken (indien mogelijk) in het water alvorens ze op het meetlint te leggen en te fotograferen.
 • Bij het nemen van een foto moet men ten alle tijden vermijden de vis tegen het lichaam te laten aanleunen, om te beletten dat de beschermende slijmlaag van de vis aan je kleren blijft plakken. Dit is niet best voor je kleren maar zeker niet goed voor de vis die hierdoor zijn beschermlaag kwijt speelt en infecties kan oplopen. Til grote snoek niet zomaar enkel bij de kieuwen op om een foto te nemen, dit kan net als bij het uit het water tillen grote schade veroorzaken.
 • Laat de foto sessie niet te lang duren, vooral in de warme maanden. Wanneer de snoek bloedadertjes begint te vertonen op zijn lichaam dan is de toestand al kritiek en dient hij snel terug het water in.
 • Meten van een vis kan best steeds op een propere en gladde ondergrond gebeuren, zowel in de boot als op het land. Leg daarom de snoek nooit zomaar op grind of andere ruwe ondergrond, maar ergens op nat gras bv. Best kan men een onthaak matje gebruiken dat men eerst even nat maakt voordat men de vis er op legt. Dit matje kan gewoon een stuk vijverfolie zijn dat men opgerold in een apart zakje mee kan nemen.
 • Wormen en parasieten die op de vis kunnen zitten kan men best laten waar ze zijn, de vis zal deze wel op een natuurlijke mannier kwijt raken. Wanneer men ze zou afwrijven dan neemt men automatisch een deel van de beschermende slijmlaag weg.
 • Tracht ten alle tijden te vermijden dat de vis uit je handen glijd en op de grond valt alsook dat de vis op grond ligt rond te spartelen, dit kan inwendige letsels veroorzaken.
 • Bij het onthaken opletten de snoek niet onnodig te beschadigen. Zitten de haken in de kieuwen of op moeilijk bereikbare plaatsen, knip de dreggen dan gewoon door. Kan men niet langs boven bij de dreg, dan kan men nog steeds via de kieuwen proberen de haken door te knippen. Zorg er dus steeds voor een goede kniptang bij te hebben naast je gewone onthaaktang.
 • Gooi de snoek na de vangst niet zomaar terug in het water maar neem de tijd om hem rustig terug te zetten. Ondersteun hem desnoods tot hij op eigen kracht weg wil zwemmen. De snoek langzaam heen en weer bewegen (vooruit – achteruit) om zuurstof door de kieuwen te laten stromen helpt niet. Wat wel helpt is de vis met de kop tegen de stroming in houden of tijdens het ondersteunen je vismaat vragen heel langzaam met de boot vooruit te varen, op die mannier stroomt er wel zuurstof door de kieuwen.
 • Blijf na het terug zetten van de snoek nog even ter plaatse om te zien of de snoek niet met de buik naar boven terug aan het oppervlak komt drijven. Indien wel vang hem terug op en herbegin met de vis te ondersteunen tot hij opnieuw uit eigen beweging wegzwemt.

Ziezo dit waren zo ongeveer de bijzonderste punten die men in het oog dient te houden bij de behandeling van een gevangen snoek.
Johnny Schots